elektroniske nøgleadministrationen i byggebranchen

 

BEKEY har udviklet et produkt, der både gør livet lettere for de ansatte, og sparer entreprenører og bygherrer for penge og besvær

Af Sara-Louise Fredshavn Geertsen

Tirsdag 5. september 2017, Licitationen

Nøgler er essentielle når en håndværker skal have adgang til lejligheder og byggepladser under en byggeproces. Ofte skal flere håndværkere have adgang til samme område – men på forskellige tidspunkter. Det byggetekniske personale bruger derfor ofte tid på koordinering og aflevering af nøgler. Hertil må entreprenøren lægge en sum penge til side til mistede nøgler, erstatning og fremskaffelse af nye nøgler og cylindere.

BEKEY har siden 2015 leveret løsninger til byggebranchen, der afhjælper netop dette problem. I dag benytter virksomheder som Enemærke & Petersen , CASA og Andersen & Heegaard med flere allerede det elektroniske nøglesystem.

Brugervenligt system

Systemet er særdeles brugervenligt og fleksibelt. Det kræver blot en Bluetooth lås, som monteres på den eksisterende låsecylinder på den indvendige side af døren. Desuden downloades BEKEY app’en til smartphonen, samt licens til NETKEY, den webbaserede software, som uddelegerer de elektroniske nøgler til telefonerne. Herefter kan der gives adgang til lejligheden eller området uden at der udleveres en fysisk nøgle.

Fordi byggebranchen bruger lang tid og mange unødvendige ressourcer på nøglehåndtering, løser vi faktisk et kæmpe problem med elektronisk nøgleadministration. Samtidigt ved vi af erfaring, at vi sparer entreprenørerne for utrolig mange penge.

Vincent Lazic

Salgsdirektør , BEKEY

Før BEKEY, kunne en håndværker godt bruge op til en time på at hente nøgler på en dag. Og hvis du har 100 håndværkere om dagen med brug for adgang til bygninger og lejligheder, så løber det hurtigt op.

Brian Lyby

Byggeleder, Enemærke & Petersen

Øger trygheden og mindsker komplikationer

Med systemet følger yderligere to væsentlige tryghedsfaktorer.

  • Entreprenører og bygherrer har nemlig adgang til komplet dokumentation for, hvornår hvem har befundet sig hvor, og om alle døre er blevet aflåst igen.
  • Ydermere kan låseenheden tidsindstilles, således at håndværkerne kun har adgang med den elektroniske nøgle i det tidsrum, hvor de skal arbejde i lejligheden.

Noget, der er af stor betydning for beboerens tryghed.

Løsningen er let at montere og skader ikke dørene. Samtidig opererer den på almindelige AA batterier, som virker i op til to år eller 8000 låsninger. Beboerne bruger deres fysiske nøgle, som de plejer, og når entreprenøren har afsluttet projektet, fjernes enheden så denne kan genopsættes på et nyt projekt.

Vincent Lazic

Scroll Up