BEKEY logo
Enemærke og Petersen logo

Entreprenører sparer tid og penge med e-nøgler

Elektroniske nøglesystemer og e-nøgler har gjort deres entré i byggesektoren.

Investeringen i de digitale løsninger sparer firmaerne betydelige udgifter og bekymringer.

Elektroniske låsesystemer, der gør det let at tildele adgang til en bygning og undgå fysiske nøgler, vinder indpas i entreprenør- og ingeniørbranchen. Den største leverandør af elektroniske nøgler i Skandinavien, BEKEY, mærker således en stigende interesse fra byggesektoren.

Med de Bluetooth-styrede, elektroniske smart låse på centrale låse slipper rådgivere og bygherrer for at holde styr på fysiske nøgler og kan registrere kommen og gåen i bygningerne. Det første elektroniske nøglesystem blev solgt til byggesektoren i 2014, og i dag har BEKEY op mod 60 kunder i byggesektoren. For mange er låsene endnu et værktøj, som tages med fra projekt til projekt.

”Størstedelen af låsene lever et nomadeliv i byggesektoren. Ved nybyg ser vi dog også, at en del systemer overdrages til ejendomsselskaberne,” siger Vincent Lazic, salgschef hos BEKEY.

e-nøgler

Entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen begyndte at bruge e-nøgler i fjor – på et renoveringsprojekt med 1236 almene boliger i Glostrup. En del af boligerne skulle opdateres med elektronisk adgang for beboerne. Og det bragte firmaet i forbindelse med BEKEYs løsning. Entreprenøren så straks fordelene.

”Vi så muligheden for en byggeplads, hvor ingen nøgler blev væk, og beboerne følte sig trygge, selvom fremmede mennesker havde adgang til deres hjem. Det er en realitet i dag,” siger Brian Lyby, byggeleder hos Enemærke & Petersen.

Tidligere medførte forsvundne nøgler udskiftninger af låse eller i værste fald hele låsesystemer. Samtidig havde 100 håndværkere på en given dag brug for adgang til den samme nøgleboks – og der var kun én nøgle til hver lejlighed. Det gav flaskehalse og forvirring.

 

Enemærke & Petersen har ikke beregnet præcist, hvad adgangssystemet har sparet dem, men det er mærkbart.

”Nøglehåndtering har altid været byggepladsudgift. Tidligere kunne en håndværker godt bruge mellem en hel og halv time på at hente nøgler på en dag. Og hvis du har 100 håndværkere om dagen med brug for adgang til bygninger og lejligheder, så løber det hurtigt op,” siger Brian Lyby.

Helt konkret betyder systemet også, at akkorderinger på nøglehåndtering forsvinder fra regningen fra håndværkere. Men Enemærke & Petersen lægger lige så stor vægt på værdien af den øgede tryghed på renoveringsprojektet.

”Det gør virkelig en forskel for beboerne,” siger Brian Lyby.

Han peger først og fremmest på trygheden ved, at adgangen for håndværkere er begrænset til arbejdstimerne. Og at registrering af nøglerne gør det muligt at følge op over for håndværkere, der lader døre stå åbne i tide og utide.

På projektet i Stadionkvarteret i Glostrup bruger Enemærke & Petersen i samarbejde med bygherren 197 elektroniske låse. Disse flyttes løbende rundt i løbet af projektets etaper. Helt konkret har entreprenøren lavet en mobil, intern låsesmed. Herfra udleveres låseenheder til de mange forskellige typer døre. Derefter tager det udvalgte medarbejdere et kvarter at montere dem på dørene.

e-nøgler og BEKEY SmartLock

Efter succesen i Glostrup har Enemærke & Petersen digitaliseret adgangen til endnu et stort byggeprojekt, hvor 136 låse-enheder er i brug.

Mindre kan også gøre det. BEKEY oplyser, at der ved større byggeprojekter herhjemme typisk installeres mellem 50 og 80 nøglevridere eller låsebokse. Men også mindre firmaer som fx murermestre har digitaliseret nøglebundtet.

Selvom enhederne i vidt omfang genbruges af kunderne i byggesektoren, ser BEKEY en sund forretning i at digitalisere adgangen til langt flere bygge- og renoveringsprojekter over de næste par år.

”Vi har fået hul igennem til markedet i Danmark, men potentialet er stort både herhjemme og internationalt. Vi tror også, at det vil få flere ejendomsadministratorer til at bruge systemet fremover,” siger Vincent Lazic, salgschef hos BEKEY.

Brugen af elektriske adgangssystemer i bygge- og renovationsprojekter er også tit adgangen til andre typer kunder.

”Det er ikke usædvanligt, at ejendomsadministratorer overtager konceptet efter entreprenøren – ofte blot de fælles nøglebokse til beboerne og ejendomsmedarbejdere,” siger Vincent Lazic.

Om BEKEY

BEKEY udvikler og sælger elektroniske adgangskontrolsystemer. Via en app kan kunderne sende digitale nøgler til brugernes mobiltelefoner – og administrere brugen af dem i webløsning. Den digitale nøgle afløser således den almindelige fysiske nøgle.

På dørene installeres en elektrisk motor, der erstatter vrideren. Motoren kan automatisk låse døren op, når de digitale nøgler bruges sammen med vrideren. Til etageejendomme har virksomheden udviklet en løsning, der også lader brugerne ”buzze” sig selv ind af opgangsdøren.

Adgangssystemerne sælges til såvel kommuner som virksomheder. For disse er det internetbaserede administrationssystem, NETKEY, afgørende. Det gør det muligt at give medarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører tidsbegrænset adgang og følge med i, hvem der bruger dørene.

BEKEY har været markedsførende inden for digitale adgangssystemer i Danmark siden etableringen i 2008. BEKEY er 100 procent ejet af North Media A/S, der er børsnoteret på Nasdaq.

For yderligere oplysninger:

Vincent Lazic, salgschef hos BEKEY

T: +45 3120 9000

Mail: Vincent.lazic@bekey.dk

Brian Lyby, byggeleder hos Enemærke & Petersen

T: +45 2521 1620

Mail: BRL@eogp.dk

Søren Krogsgaard, PR-ansvarlig for BEKEY

T: +45 4254 0747

Mail: sk@holytruffle.dk

Scroll Up