Industrirapporter viser at konstruktionsvirksomheder langsomt integrerer nye teknologier, samt digitale systemer for adgangs administration. Mange virksomheder har stadigvæk troværdighed i papirbaserede processer, som ofte ender ud i større omkostninger og forsinkelser ved eksekveringstid.

En rapport som er udført af Agarwal & Co. (2016) ’’The digital future of construction’’, afslører at undersøgelses- og udviklingsomkostninger i konstruktionsindustrien traditionelt har været haltende efter andre industrier og fokusset har været præget af inkrementelle forbedringer i stedet for at tage de radikale skridt for at forme industrien. I dag kan konstruktion industrien dog drage fordel af det større gennembrud i de digitale teknologier. Større dele af dem er implementeret og testet i andre industrisektorer, således at det reducerer risiciene og sikre en glattere implementeringsproces.

Frygten for nye forandringer, kommer med en høj pris. Når dine konkurrenter har adopteret digitale teknologier for at optimere deres byggeprocesser, betyder det at byggevirksomhederne kan bygge hurtigere, være mere kvalitetsorienteret og reducere diverse omkostninger. For nogle år siden, under finanskrisen var prisen høj for at tilgå digitale teknologier og løsninger for byggebranchen, og investeringen i digitale løsninger blev kun adopteret af de større konstruktionsvirksomheder. Men i dag har mange af de forskellige digitale services eller løsninger tilfaldet en fornuftig kostpris, som let kan tjenes ind på få år, selv af de små-mellemstore virksomheder (SME’er) i konstruktionsbranchen.

Hvis du leder efter nyere teknologi, som kan hjælpe med at aflevere et projekt til tiden, og samtidig sikre at det ikke går over budget, så se listen nedenfor, der kan give et overblik over de mest smarte digitale teknologier, som bliver anvendt på byggepladser på verdensplan.

Digital adgangsadministration

Tillader projektledere at have komplet overblik over hvem der kommer og går på byggepladsen og hvor lang tid de har været der. Der er et væld af enheder, der bliver tilbudt byggebranchen, som fx elektroniske låse, svingporte/døre, biometrisk teknologi og kort læsere. Fordelene ved at have digitale adgangs- administrationssystemer på et byggeprojekt, kan hjælpe med at undgå flaskehals- udfordringer, øge ansvarligheden for skader på boliger og samtidig overholde projektets deadline. Læs mere om, hvordan konstruktionsvirksomheder anvender digitale adgangs- administrationssystemer på deres byggepladser: https://bekey.dk/entreprenorer-sparer-tid-og-penge/

Administrationssoftware til byggebranchen

Tillader en mere lean kommunikations- og informationsdelingsproces mellem projektledere og teammedlemmer. Deres hoved funktionalitet er strømlining af projektplanlægning, dokumenthåndtering, skabe gennemsigtighed og øge ansvarligheden. Brugen af digitale samarbejdsplatforme tillader entreprenører at holde overblikket over byggeprojekter og samtidig muligheden for rettidigt indgreb i korrigering af forsinkelser. Se hvilke platforme er populære i byggebranchen:  https://www.capterra.com/construction-management-software/

3D Print

3D teknologi har været blomstrende de seneste par år, og næsten alle har hørt nyhederne omkring ’’Concrete houses in China’’ eller Europas første 3D-printede hus. Nogle af de vigtigste fordele med 3D printede bygninger er: mængden af byggematerialer er mindre, præcis udformede modeller er printet og kan let samles, og udførselstid er betydeligt reduceret. Læs mere om 3D print i konstruktionsindustrien her: https://www.thebalance.com/3d-printing-construction-industry-845342.

Hvilken form for teknologi bruger du på din byggeplads?

Scroll Up