DEAS logo

Danmarks største boligadministrator vil have styr på nøglerne.

Ejerne sparer penge på de digitale nøglebokse.

Beboerne undgår bøvl og forsinkelser.

Fremover vil ét værktøj gå igen ved opgaver for boligadministratorer – telefonen. Digital adgang er øverst på to-do listen hos Danmarks største boligadministrators, når de overtager administrationen af nye ejendomme.

digitale nøglebokse

”Vi vil gerne have installeret digitale nøglebokse på alle bygninger, vi administrerer,” siger Johann Larsen, driftskoordinator hos DEAS.

Det er ikke et krav fra DEAS til ejerne, der har udgiften til udstyret, men det ender næsten altid med digitale nøglebokse på bygningerne.

”Det er ikke en stor investering og fordelene er rimelige åbenlyse,” siger Johann Larsen.

 

Med boksene kan eksterne håndværkere såvel som DEAS’ egne folk få adgang til nøglerne til bygninger lokalt. Håndværkerne slipper for at hente nøgler på DEAS’ kontorer.  Administrationsselskabet får samtidigt bedre overblik over nøglerne til de mange lejligheder, der løbende gøres klar til indflytning.

De bluetooth-kontrollerede nøglebokse vinder da også generelt indpas i ejendomsbranchen. Den største leverandør af elektroniske nøgler i Skandinavien, BEKEY, mærker således en stigende interesse. De første digitale nøglebokse blev solgt til ejendomsselskaber i 2013. I dag benyttes BEKEYs digitale løsninger af ejendomsadministration virksomheder i Danmark og USA. Men det er ofte administratorer, der baner vejen for BEKEY.

”Administratorerne har den daglige fordel af digital adgang til bygningerne, men ejendomsselskaberne kan jo også godt se, at de sparer på håndværker-regningen,” siger Vincent Lazic, salgschef hos Bekey.

DEAS har brugt nøglebokse i halvandet år. Og det har også gjort en forskel for ejendommenes beboere.

digitale nøglebokse åbnes via BEKEY app

”Tidligere kunne forsvundne nøgler i værste fald betyde forsinkelser på for eksempel klargøring af lejligheder. Det problem har vi stort set ikke på ejendomme med nøglebokse,” siger Johann Larsen fra DEAS.

DEAS har adgang til flere end 300 nøglebokse på ejendomme, de administrerer. Her kan de fra centralt hold give håndværkere og andet personale adgang til de nøgler, der skal bruges ved en opgave. Håndværkerne åbner boksen med en tidsbegrænset e-nøgle via en applikation på deres telefon. Og håndværkerne er hurtige til at få styr på det.

”Når de har prøvet det én gang, så plejer det at køre,” siger Johann Larsen.

BEKEY ser selvfølgelig frem til yderligere digitalisering af adgangen til ejendomme. Men nøglen til succes bliver at overføre de danske erfaringer til udlandet.

”Vi har fået hul igennem til markedet i Danmark, men potentialet er selvfølgelig endnu større internationalt,” siger Vincent Lazic, salgschef hos BEKEY.

Herhjemme vil DEAS fortsætte samarbejdet med BEKEY og sigter – med ejendomsselskabernes velsignelse – på at have fuld digital adgang til de administrerede ejendomme inden for en kort årrække.

Om BEKEY

BEKEY udvikler og sælger elektroniske nøgleadministrationssystemer. Via en app kan kunderne sende digitale nøgler til brugernes mobiltelefoner – og administrere brugen af dem i webløsning. Den digitale nøgle afløser således den almindelige fysiske nøgle.

Ud over nøglebokse, har firmaet også en løsning til døre, hvor der installeres en smart lås, der erstatter vrideren. Smart låsen kan automatisk låse døren op, når de digitale nøgler bruges sammen med vrideren. Til etageejendomme har virksomheden udviklet en løsning, der også lader brugerne ”buzze” sig selv ind af opgangsdøren.

Adgangssystemerne sælges til såvel kommuner som virksomheder. For disse er det internetbaserede administrationssystem, NETKEY, afgørende. Det gør det muligt at give medarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører tidsbegrænset adgang og følge med i, hvem der bruger dørene.

BEKEY har været markedsleder inden for digitale adgangssystemer i Danmark siden etableringen i 2008. BEKEY er 100 procent ejet af North Media A/S, der er noteret på Nasdaq.

For yderligere oplysninger:

Vincent Lazic, salgschef hos BEKEY

T: +45 3120 9000

Mail: Vincent.lazic@bekey.dk

Johann Larsen, driftskoordinator hos DEAS

T: +45 3946 6584

Mail: jola@deas.dk

Søren Krogsgaard, PR-ansvarlig for BEKEY

T: +45 4254 0747

Mail: sk@holytruffle.dk